Loading...

Netretirani proizvod

Farmer

OPG proizvodnja

Hrvatska zastava

Domaći proizvod

Matični sok od šipka
(5)

Šipak ili nar – suptropsko voće dolazi iz voćnjaka doline Neretve, iz Opuzena. Sok je dobiven hladnim prešanjem ručno branih plodova ciparske sorte šipka koja dozrijeva sredinom listopada.

Prirodni, matični sok od šipka sastoji se od 100%-tnog udjela voća. Za 1 litar soka potrebno je od 3,5-5 kilograma ploda šipka,  stoga se ne preporuča dnevna doza viša od 3 dcl.

Mesnati dio voća se preša i sokovi koji nastaju filtriraju se i spremaju. U tom soku nalaze se dijelovi pulpe ploda i šećer iz voća. Odmah nakon prešanja, pasteriziran je na prilagođenoj, optimalnoj temperaturi na 20-30 sekundi da bi se sačuvali svi zdravi nutrijenti voća. Pri procesu proizvodnje nije dodavan konzervans, aditivi, bojila, voda ni šećer.

Dokazano, zahvaljujući svojim fenolnim spojevima, djeluje na visoki krvni tlak regulirajući ga u normalne granice. Obiluje fosforom, kalijem, kalcijem i željezom te vitaminima C i B skupine. Stručnjaci ga preporučuju kao  prirodni lijek za srce i krvožilni sustav. Smanjuje rizik od virusnih infekcija, kao antioksidans pomaže u prevenciji nekoliko vrsta raka te štiti od Alzheimerove bolesti. Prikladan za dojilje i trudnice.

Potvrdan znak

100% sigurna kupovina

Očisti

Besplatna dostava za narudžbe iznad 299 kn!

Rok dostave unutar 2-5 radnih dana.

Naruči telefonski!

095 / 5844 – 981

Benefiti soka od šipka

Krvni tlak

Smanjuje visoki krvni tlak

Molekule

Antioksidativno djelovanje

Preša

Dobiven hladnim prešanjem

Sok od šipka

Prirodan, matični sok

Prirodna proizvodnja

Bez konzervansa, aditiva, bojila i šećera

Šipak

100% voće

Zašto baš i ti trebaš sok od šipka?

Sok od šipka dokazano smanjuje krvni tlak

Imati visoki krvni tlak najčešće znači biti  pretjerano napet, nervozan  ili pod stresom. Visoki krvni tlak naziva se i  tihi ubojica, jer obično godinama ne uzrokuje simptome, sve dok ne izazove oštećenje važnih organa te probleme kao što su moždani udar, aneurizma, zatajenje srca, srčani udar i oštećenje bubrega. Prema zadnjim istraživanjima svaki treći Hrvat  boluje od visokog krvnog tlaka.

Nekoliko dana nakon konzumacije, sok od šipka  dokazano djeluje na smanjenje visokog krvnog tlaka. Sok može poboljšati funkciju unutarnje stjenke arterija, oksidativno oštećenje, razinu kolesterola u krvi, upalne procese i rizik od tromboze.

Osoba sa srcem
Razlika između matičnog soka i soka iz koncentrata

Razlika između matičnog soka i soka iz koncentrata

Svaki sok s oznakom 100% voće nije nužno 100% prirodan, odnosno matični sok. Većina sokova na tržištu prerađena je od 100%-tnog koncentrata voća. Iako je koncentrat dobiven preradom voća, način prerade je takav da tijekom obrade sok izgubi mnoga važna nutritivna svojstva, zbog čega takav sok u konačnici sadrži znatno manje zdravih sastojaka.

Matičnim sokom može se nazivati jedino sok koji je prerađen od svježih plodova voća i koji je dobiven hladnim prešanjem bez toplinske obrade. Takav sok nosi titulu najkvalitetnijeg i najzdravijeg.

Antioksidacijska svojstva soka od šipka

Šipak ima antioksidacijska svojstva. Antioksidansi su, jednostavno rečeno,  molekule koje mogu spriječiti oksidaciju drugih molekula. Oksidacija nije dobra za ljudski organizam, a u njenim procesima glavnu ulogu ima kisik koji u povećanoj koncentraciji može djelovati toksično. Kisik, naime, ima svojstvo stvaranja slobodnih radikala koji štetno djeluju na organizam. 

Slobodni radikali, da bi preživjeli u organizmu, kradu dijelove stanica bjelančevinama, lipidima, ugljikohidratima koji su ključni za naše zdravlje. Stanice se tako oštećuju i s vremenom postaju potpuno nefunkcionalne, dolazi do pada imuniteta i organizam postaje plodno tlo za razne bolesti uključujući karcinome.

Antioksidansi djeluju tako da stabiliziraju slobodne radikale, onemogućuju stvaranje novih i popravljaju oštećenja na stanicama te tako neumorno čuvaju naš organizam.

Doktori u razgovoru
(5)

5 recenzija za Matični sok od šipka

 1. Mirela (Potvrđen vlasnik)

  Najbolji sok koji sam ikad pila

 2. Dubravka (Potvrđen vlasnik)

  Svi sokovi su fantastični a mandarina-jabuka je melem za dušu i tijelo…????

 3. Mirko

  Nakon samo par tjedana korištenja ovog soka, snizio mi se krvni tlak! Nijedan mi propisani lijek nije pomogao kao ovaj prirodni napitak. Preporuke svima, posebno visokotlakašima

 4. Ivona (Potvrđen vlasnik)

  Fantastičan sok, čista snaga prirode, rijetkost na tržištu.. Dugujemo si tu čašu zdravlja dnevno! Pohvale i za poslovnost i brzinu dostave!

 5. Petra (Potvrđen vlasnik)

  Proban sok od šipka i jako je dobar. Sve pohvale za lijepo i sigurno zapakiran paket. Sve preporuke!

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Hranjiva vrijednost na 100g

Energija

Kalorije

54 kcal

Masti

Masti

0.3g

Proteini

0.2g

Ugljikohidrati

13g

Možda te zanima