100% Sok od nara 1000ml

Obavijest: Sok od nara ponovno je na zalihi

79.00 kn (10.49 €)

Povratna naknada 0,50 kn uključena u cijenu.

79,00 kn/1L. PDV uključen u cijenu.

  • Sok od nara sadrži tri puta više antioksidansa od zelenog čaja, aronije, borovnica i crvenog vina.
  • Konzumiranjem soka od nara u svoj organizam unosimo kalij, prirodne fenole kao što su elagitanin i flavonoid.
  • Dobar je za zdravlje srca i krvožilnog sustava jer smanjuje kolesterol i tlak te je zaslužan za otapanje naslaga na stijenkama žila.
  • Sastojci nara inhibiraju rast raka dojke, prostate, debelog crijeva, leukemiju te sprečavaju promjene koje potiču rast tumora.

Sok od nara Plantagana
100% Sok od nara 1000ml

79.00 kn (10.49 €)

Sok od nara dobiven je hladnim prešanjem ručno branih plodova ciparske sorte nara koja dozrijeva sredinom listopada.

Prirodni, matični sok od nara sastoji se od 100%-tnog udjela voća. Za jednu litru soka potrebno je do 3-3,5 kilograma ploda šipka nara,  stoga se ne preporuča dnevna doza viša od 3 dcl.

Mesnati dio voća se preša i sokovi koji nastaju filtriraju se i spremaju. U tom soku nalaze se dijelovi pulpe ploda i šećer iz voća. Odmah nakon prešanja, pasteriziran je na prilagođenoj, optimalnoj temperaturi na 20-30 sekundi da bi se sačuvali svi zdravi nutrijenti voća. Pri procesu proizvodnje nije dodavan konzervans, aditivi, bojila, voda ni šećer.

Sastojci: nar 99%, askorbinska kiselina <0.1%. Sadrži samo prirodno prisutne šećere. Pasterizirano.

Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Prije upotrebe protresti. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku i konzumirati u roku 3-5 dana.

Rok upotrebe: istaknut na pakiranju

Stavlja na tržište: PLANTAGANA j.d.o.o., Bukovačka ulica 23, 23210 Biograd na Moru, Hrvatska

Zemlja porijekla: Hrvatska

Veličina boce

1000ml

Sastojci

Nar

2 recenzije za 100% Sok od nara 1000ml

  1. Mirela (Potvrđen vlasnik)

    Najbolji sok koji sam ikad pila

  2. Dubravka (Potvrđen vlasnik)

    Svi sokovi su fantastični a mandarina-jabuka je melem za dušu i tijelo…????

Napiši recenziju

Besplatna dostava iznad 299 kn

Za sve narudžbe iznad 299 kn dostava je besplatna. Za narudžbe iznosa do 299 kn dostava se naplaćuje po fiksnoj tarifi od 30 kn.

Pokrivenost

Dostavljamo u cijelu Hrvatsku, uključujući i otoke bez dodatne nadoplate.

Dostavne službe
Dostava se vrši putem dostavne službe GLS izuzev otoka nepovezanih mostom gdje se isporuka vrši putem Hrvatske Pošte.

Pronađi nas u svojoj omiljenoj trgovini

Prodajna mjesta

Saznaj više

 

Sok od šipka dokazano smanjuje krvni tlak

Imati visoki krvni tlak najčešće znači biti  pretjerano napet, nervozan  ili pod stresom. Visoki krvni tlak naziva se i  tihi ubojica, jer obično godinama ne uzrokuje simptome, sve dok ne izazove oštećenje važnih organa te probleme kao što su moždani udar, aneurizma, zatajenje srca, srčani udar i oštećenje bubrega. Prema zadnjim istraživanjima svaki treći Hrvat  boluje od visokog krvnog tlaka.

Nekoliko dana nakon konzumacije, sok od šipka  dokazano djeluje na smanjenje visokog krvnog tlaka. Sok može poboljšati funkciju unutarnje stjenke arterija, oksidativno oštećenje, razinu kolesterola u krvi, upalne procese i rizik od tromboze.

Razlika između matičnog soka i soka iz koncentrata

Svaki sok s oznakom 100% voće nije nužno 100% prirodan, odnosno matični sok. Većina sokova na tržištu prerađena je od 100%-tnog koncentrata voća. Iako je koncentrat dobiven preradom voća, način prerade je takav da tijekom obrade sok izgubi mnoga važna nutritivna svojstva, zbog čega takav sok u konačnici sadrži znatno manje zdravih sastojaka.

Matičnim sokom može se nazivati jedino sok koji je prerađen od svježih plodova voća i koji je dobiven hladnim prešanjem bez toplinske obrade. Takav sok nosi titulu najkvalitetnijeg i najzdravijeg.

Šipak ima antioksidacijska svojstva. Antioksidansi su, jednostavno rečeno,  molekule koje mogu spriječiti oksidaciju drugih molekula. Oksidacija nije dobra za ljudski organizam, a u njenim procesima glavnu ulogu ima kisik koji u povećanoj koncentraciji može djelovati toksično. Kisik, naime, ima svojstvo stvaranja slobodnih radikala koji štetno djeluju na organizam. 

Slobodni radikali, da bi preživjeli u organizmu, kradu dijelove stanica bjelančevinama, lipidima, ugljikohidratima koji su ključni za naše zdravlje. Stanice se tako oštećuju i s vremenom postaju potpuno nefunkcionalne, dolazi do pada imuniteta i organizam postaje plodno tlo za razne bolesti uključujući karcinome.

Antioksidansi djeluju tako da stabiliziraju slobodne radikale, onemogućuju stvaranje novih i popravljaju oštećenja na stanicama te tako neumorno čuvaju naš organizam.