Sok od mandarine i jabuke (6 komada)
Loading...

Sok od mandarine i jabuke (6 komada)

168.00 kn

Ovaj prirodni, matični sok sastoji se od 100%-tnog udjela voća; neretvanske mandarine sorte Chahara i Okitsu te podravske jabuke sorte Pink Lady. Za 1 litar soka potrebno je cca 2 kg mandarine i cca 0,5 kg jabuke.

Karakterističan po svom kiselkastom ukusu, prirodni sok od jabuke jedan je od najzdravijih domaćih napitaka, a dodatak slatke mandarine čini ovaj sok pravom vitaminskom bombom i saveznikom imuniteta. Sok je bogat vitaminima A, B i C, kao i mineralima poput kalcija, magnezija, fosfora i kalija.

Sok je hladno prešan te pasteriziran je na prilagođenoj, optimalnoj temperaturi na 20-30 sekundi da bi se sačuvali svi zdravi nutrijenti voća. Pri procesu proizvodnje nije dodavan konzervans, aditivi, bojila, voda ni šećer.

Besplatna dostava za narudžbe iznad 399 kn!

Rok dostave unutar 2-5 radnih dana.

Naruči telefonski!

095 / 5844 – 981

RAZLIKA IZMEĐU MATIČNOG SOKA I SOKA IZ KONCENTRATA

Svaki sok s oznakom 100% voće nije nužno 100% prirodan, odnosno matični sok. Većina sokova na tržištu prerađena je od 100%-tnog koncentrata voća. Iako je koncentrat dobiven preradom voća, način prerade je takav da tijekom obrade sok izgubi mnoga važna nutritivna svojstva, zbog čega takav sok u konačnici sadrži znatno manje zdravih sastojaka.

Matičnim sokom može se nazivati jedino sok koji je prerađen od svježih plodova voća i koji je dobiven hladnim prešanjem bez toplinske obrade. Takav sok nosi titulu najkvalitetnijeg i najzdravijeg.

Mandarina i jabuka
Sok od mandarine i jabuke Plantagana

ANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA SOKA OD mandarine i jabuke

Mandarina i jabuka imaju antioksidacijska svojstva. Antioksidansi su, jednostavno rečeno,  molekule koje mogu spriječiti oksidaciju drugih molekula. Oksidacija nije dobra za ljudski organizam, a u njenim procesima glavnu ulogu ima kisik koji u povećanoj koncentraciji može djelovati toksično. Kisik, naime, ima svojstvo stvaranja slobodnih radikala koji štetno djeluju na organizam.

Slobodni radikali, da bi preživjeli u organizmu, kradu dijelove stanica bjelančevinama, lipidima, ugljikohidratima koji su ključni za naše zdravlje. Stanice se tako oštećuju i s vremenom postaju potpuno nefunkcionalne, dolazi do pada imuniteta i organizam postaje plodno tlo za razne bolesti uključujući karcinome.

Antioksidansi djeluju tako da stabiliziraju slobodne radikale, onemogućuju stvaranje novih i popravljaju oštećenja na stanicama te tako neumorno čuvaju naš organizam.