Sok od mandarine i jabuke (USKORO U PONUDI)
Loading...
Vitamin C

Bogat vitaminom C

Voće

100% voće

Osoba s lijepom kožom

Blagotvorno djeluje na kožu

Probava

Pospješuje probavu

Antioksidansi

Snažan antioksidans

Mehanička preša

Dobiven hladnim prešanjem

Sok od mandarine i jabuke (USKORO U PONUDI)

Ovaj prirodni, matični sok sastoji se od 100%-tnog udjela voća; neretvanske mandarine sorte Chahara i Okitsu te podravske jabuke sorte Pink lady. Za 1 litar soka potrebno je cca 3 kg mandarine i cca 0,5 kg jabuke. 

Karakterističan po svom kiselkastom ukusu, prirodni sok od jabuka jedan je od najzdravijih domaćih napitaka, a dodatak slatke mandarine čini ovaj sok pravom vitaminskom bombom i saveznikom imuniteta. Sok je bogat je vitaminima A, B i C, kao i mineralima poput kalcija, magnezija, fosfora i kalija.

Sok je hladno prešan te pasteriziran je na prilagođenoj, optimalnoj temperaturi na 20-30 sekundi da bi se sačuvali svi zdravi nutrijenti voća. Pri procesu proizvodnje nije dodavan konzervans, aditivi, bojila, voda ni šećer.

Istraživanja pokazuju da sok od jabuke, zahvaljujući bogatstvu antioksidativnih sastojaka može zaštititi organizam od propadanja stanica u mozgu odgovornih za memoriju, odnosno smanjiti gubitak pamćenja koji se veže uz starenje. 

Naruči više, plati manje

Količina
Cijena
2

45.00 kn

4-6

42.00 kn

8-10

39.00 kn

12+

36.00 kn

Očisti

Besplatna dostava za narudžbe iznad 299 kn!

Rok dostave unutar 2-5 radnih dana.

Naruči telefonski!

095 / 5844 – 981

Blagodati soka od mandarine i jabuke

RAZLIKA IZMEĐU MATIČNOG SOKA I SOKA IZ KONCENTRATA

Svaki sok s oznakom 100% voće nije nužno 100% prirodan, odnosno matični sok. Većina sokova na tržištu prerađena je od 100%-tnog koncentrata voća. Iako je koncentrat dobiven preradom voća, način prerade je takav da tijekom obrade sok izgubi mnoga važna nutritivna svojstva, zbog čega takav sok u konačnici sadrži znatno manje zdravih sastojaka.

Matičnim sokom može se nazivati jedino sok koji je prerađen od svježih plodova voća i koji je dobiven hladnim prešanjem bez toplinske obrade. Takav sok nosi titulu najkvalitetnijeg i najzdravijeg.

Razlika između matičnog soka i soka iz koncentrata
Doktori u razgovoru

ANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA SOKA OD mandarine i jabuke

Mandarina i jabuka imaju antioksidacijska svojstva. Antioksidansi su, jednostavno rečeno,  molekule koje mogu spriječiti oksidaciju drugih molekula. Oksidacija nije dobra za ljudski organizam, a u njenim procesima glavnu ulogu ima kisik koji u povećanoj koncentraciji može djelovati toksično. Kisik, naime, ima svojstvo stvaranja slobodnih radikala koji štetno djeluju na organizam.

Slobodni radikali, da bi preživjeli u organizmu, kradu dijelove stanica bjelančevinama, lipidima, ugljikohidratima koji su ključni za naše zdravlje. Stanice se tako oštećuju i s vremenom postaju potpuno nefunkcionalne, dolazi do pada imuniteta i organizam postaje plodno tlo za razne bolesti uključujući karcinome.

Antioksidansi djeluju tako da stabiliziraju slobodne radikale, onemogućuju stvaranje novih i popravljaju oštećenja na stanicama te tako neumorno čuvaju naš organizam.

Možda te zanima