Ray of Sunshine sok od mandarine i jabuke 1000ml

36.00 kn (4.78 €)

Povratna naknada 0,50 kn uključena u cijenu.

36,00 kn/1L. PDV uključen u cijenu.

  • Sastoji se od 100% udjela voća, bez konzervansa i aditiva
  • Dobiven hladnim prešanjem domaćih, ručno obranih plodova voća
  • Sok od jabuke bogat je vitaminima A, B i C, kao i mineralima poput kalcija, magnezija, fosfora i kalija.
  • Jabuka pomaže u liječenju artritisa i reumatskih bolesti, umiruje organizam te čisti probavni sustav
  • Mandarina smiruje živčani sustav te je učinkovita u liječenju nervoze, stresa i nesanice.

Sok od mandarine i jabuke Plantagana
Ray of Sunshine sok od mandarine i jabuke 1000ml

36.00 kn (4.78 €)

Ovaj prirodni, matični sok sastoji se od 100%-tnog udjela voća; neretvanske mandarine sorte Chahara i Okitsu te podravske jabuke sorte Pink Lady. Za 1 litar soka potrebno je otprilike 2 kg mandarine i 0,5 kg jabuke.

Karakterističan po svom slatkom ukusu, prirodni sok od jabuke jedan je od najzdravijih domaćih napitaka, a dodatak kiselkaste mandarine stvara savršen spoj okusa. Sok je bogat vitaminima A, B i C, kao i mineralima poput kalcija, magnezija, fosfora i kalija.

Mesnati dio voća se preša i sokovi koji nastaju filtriraju se i spremaju. U tom soku nalaze se dijelovi pulpe ploda i šećer iz voća. Odmah nakon prešanja, pasteriziran je na prilagođenoj, optimalnoj temperaturi na 20-30 sekundi da bi se sačuvali svi zdravi nutrijenti voća. Pri procesu proizvodnje nije dodavan konzervans, aditivi, bojila, voda ni šećer.

Sastojci: mandarina 59%, jabuka 40%, askorbinska kiselina <0.1%. Sadrži samo prirodno prisutne šećere. Pasterizirano.

Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Prije upotrebe protresti. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku i konzumirati u roku 3-5 dana.

Rok upotrebe: istaknut na pakiranju

Proizvodi i stavlja na tržište: PLANTAGANA j.d.o.o., Bukovačka ulica 23, 23210 Biograd na Moru, Hrvatska

Zemlja porijekla: Hrvatska

Veličina boce

1000ml

Sastojci

Jabuka, Mandarina

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ray of Sunshine sok od mandarine i jabuke 1000ml”

Besplatna dostava iznad 299 kn

Za sve narudžbe iznad 299 kn dostava je besplatna. Za narudžbe iznosa do 299 kn dostava se naplaćuje po fiksnoj tarifi od 30 kn.

Pokrivenost

Dostavljamo u cijelu Hrvatsku, uključujući i otoke bez dodatne nadoplate.

Dostavne službe
Dostava se vrši putem dostavne službe GLS izuzev otoka nepovezanih mostom gdje se isporuka vrši putem Hrvatske Pošte.

Pronađi nas u svojoj omiljenoj trgovini

Prodajna mjesta

Saznaj više

 

RAZLIKA IZMEĐU MATIČNOG SOKA I SOKA IZ KONCENTRATA

Svaki sok s oznakom 100% voće nije nužno 100% prirodan, odnosno matični sok. Većina sokova na tržištu prerađena je od 100%-tnog koncentrata voća. Iako je koncentrat dobiven preradom voća, način prerade je takav da tijekom obrade sok izgubi mnoga važna nutritivna svojstva, zbog čega takav sok u konačnici sadrži znatno manje zdravih sastojaka.

Matičnim sokom može se nazivati jedino sok koji je prerađen od svježih plodova voća i koji je dobiven hladnim prešanjem bez toplinske obrade. Takav sok nosi titulu najkvalitetnijeg i najzdravijeg.

ANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA SOKA OD mandarine i jabuke

Mandarina i jabuka imaju antioksidacijska svojstva. Antioksidansi su, jednostavno rečeno,  molekule koje mogu spriječiti oksidaciju drugih molekula. Oksidacija nije dobra za ljudski organizam, a u njenim procesima glavnu ulogu ima kisik koji u povećanoj koncentraciji može djelovati toksično. Kisik, naime, ima svojstvo stvaranja slobodnih radikala koji štetno djeluju na organizam.

Slobodni radikali, da bi preživjeli u organizmu, kradu dijelove stanica bjelančevinama, lipidima, ugljikohidratima koji su ključni za naše zdravlje. Stanice se tako oštećuju i s vremenom postaju potpuno nefunkcionalne, dolazi do pada imuniteta i organizam postaje plodno tlo za razne bolesti uključujući karcinome.

Antioksidansi djeluju tako da stabiliziraju slobodne radikale, onemogućuju stvaranje novih i popravljaju oštećenja na stanicama te tako neumorno čuvaju naš organizam.