Sok od aronije i jabuke (6 komada)
Loading...

Sok od aronije i jabuke (6 komada)

168.00 kn

Prirodni, matični sok od aronije i jabuke sastoji se od 100%-tnog udjela voća: jabuke sorta Granny Smith, Idared te Golden Delicious i aronije sorte Nero.

Ovaj matični sok dobiven je hladnim prešanjem ručno obranih plodova aronije i jabuke. Svježe ubrani plodovi voze se u pogon za preradu gdje se najprije peru, a potom stavljaju u hladnu prešu koja istiskuje plod bez zagrijavanja. Dobiveni sok se zatim ulijeva u pasterizator u kojem zagrijava na 70-80 stupnjeva na nekoliko sekundi kako bi zadržala trajnost i svi nutrijenti.  Nakon prešanja, sok se flašira u sterilne staklene boce.

Ovim načinom su u soku od aronije i jabuke očuvani brojni vitamini, minerali, kiselina i voda dobivena iz voća, a on obiluje antioksidansima, vitaminima A, B, C, P i E, mineralima i kalcijem.

Nema na zalihi

Besplatna dostava za narudžbe iznad 399 kn!

Rok dostave unutar 2-5 radnih dana.

Naruči telefonski!

095 / 5844 – 981

KOMBINACIJA OKUSA ZA LJUBITELJE ARONIJE

Sok od jabuke i aronije savršena je kombinacija za one koji uživaju u okusu najjačeg antioksidansa – svježih bobica aronije.

Kombinacijom jabuke i aronije ljekovita svojstva su nebrojena. Šarolik sastav vitamina i minerala aronije pomiješan sa slatkastim okusom jabuke ovaj sok čini jedan od najzdravijih domaćih napitaka.

Konzumacija ovog matičnog soka može pospješiti rad probave, ojačati krvne žile, usporiti starenje, on može pomoći u liječenju krvožilnog sustava, smanjiti stres, sniziti krvni tlak, te poduprijeti rad gušterače i jetre.

Aronija i jabuka
Sok od aronije i jabuke Plantagana

LJEKOVITA SVOJSTVA ARONIJE

Brojne studije su proučavale povezanost soka od aronije i dijabetesa te došle do zaključka kako ne povećava razinu šećera u krvi, već j u smanjuje te sprječava taloženje lošeg LDL kolesterola u krvi.  Konzumacija soka od aronije pomaže održavanju zdravlja urinarnog traka tako što smanjuje djelovanje štetnih bakterija uključujući Escherichiu coli.

Osim što i poboljšava cirkulaciju i čuva krvne žile, liječi želučane i crijevne viroze te štiti od nastanka očne mrene, sok od aronije ima snažno antioksidativno djelovanje. Aronija je na testiranjima u usporedbi s 276 jestivih prehrambenih namirnica – broj 1 antioksidans.

ŠTO SU ANTIOKSIDANSI?

Antioksidansi kontroliraju ravnotežu slobodnih radikala u tijelu i zaustavljaju njihovo prekomjerno djelovanje. Antioksidansi djeluju kao čistači slobodnih radikala i štite stanice  od oksidacijskog djelovanja koje može dovesti do daljnjih oštećenja stanica, bržeg starenja te razvoja kardiovaskularnih i malignih oboljenja.

Naša tijela ne proizvode antioksidanse samostalno, zato ih je potrebno unositi prehranom.

Postoji nekoliko vrsta antioksidansa:Vitamin E; najobilniji i najučinkovitiji antioksidans,
Vitamin C; djeluje na stanične tekućine,
Beta – karoten, selen, likopen, lutein, cink i koenzim Q.

Sok od aronije i jabuke Plantagana