Loading...
Mjerenje krvnog tlaka

Snižava krvni tlak

Srce

Štiti srce i arterije

Vitamin C

Bogat vitaminom C

Mozak

Poboljšava moždane funkcije

Trčanje

Povećava fizičku energiju

Alzheimerova bolest

Štiti od alzheimera

Šipak

Šipak, sorte Ciparski, dozrijeva krajem rujna i početkom listopada. Izvorno dolazi iz toplih, suptropskih i egzotičnih krajeva, a u Hrvatskoj se udomaćio na jugu zemlje, u dolini Neretve odakle dolaze i naši plodovi, točnije iz Opuzena.

Šipak ima vrlo velike količine vitamina C (1700–2000 mg za 100 g). Sadrži i vitamine B1, B2, B3, B5, B6 s obiljem fosfora, kalcija, kalija, željeza. Dobar je za zdravlje srca i krvožilnog sustava jer smanjuje kolesterol i visoki krvni tlak tlak te je zaslužan za otapanje naslaga na stijenkama žila. Gotovo da nema stanja gdje šipak nije pokazao svoje ljekovito djelovanje; od anemije, artritisa i neplodnosti do dijabetesa i bolesti srca. Sastojci šipka koji imaju antioksidacijsko djelovanje inhibiraju rast raka dojke, prostate, debelog crijeva, leukemiju te sprečavaju promjene koje potiču rast tumora.

Naruči više, plati manje

Količina
Cijena
3 kilograma

15.00 kn / kg

6 kilograma

14.50 kn / kg

9 kilograma

13.50 kn / kg

12 kilograma

13.00 kn/ kg

Očisti

Besplatna dostava za narudžbe iznad 299 kn!

Rok dostave unutar 2-5 radnih dana.

Naruči telefonski!

095 / 5844 – 981

Zašto trebaš konzumirati šipak

Šipak i visoki krvni tlak

Imati visoki krvni tlak najčešće znači biti  pretjerano napet, nervozan  ili pod stresom. Visoki krvni tlak naziva se i  tihi ubojica, jer obično godinama ne uzrokuje simptome, sve dok ne izazove oštećenje važnih organa te probleme kao što su moždani udar, aneurizma, zatajenje srca, srčani udar i oštećenje bubrega. Prema zadnjim istraživanjima svaki treći Hrvat  boluje od visokog krvnog tlaka.

Šipak dokazano djeluje na smanjenje visokog krvnog tlaka te može poboljšati funkciju unutarnje stjenke arterija, oksidativno oštećenje, razinu kolesterola u krvi, upalne procese i rizik od tromboze.

Doktori u razgovoru
Molekule

Antioksidacijska svojstva šipka

Šipak ima antioksidacijska svojstva. Antioksidansi su, jednostavno rečeno,  molekule koje mogu spriječiti oksidaciju drugih molekula. Oksidacija nije dobra za ljudski organizam, a u njenim procesima glavnu ulogu ima kisik koji u povećanoj koncentraciji može djelovati toksično. Kisik, naime, ima svojstvo stvaranja slobodnih radikala koji štetno djeluju na organizam. 

Slobodni radikali, da bi preživjeli u organizmu, kradu dijelove stanica bjelančevinama, lipidima, ugljikohidratima koji su ključni za naše zdravlje. Stanice se tako oštećuju i s vremenom postaju potpuno nefunkcionalne, dolazi do pada imuniteta i organizam postaje plodno tlo za razne bolesti uključujući karcinome.

Antioksidansi djeluju tako da stabiliziraju slobodne radikale, onemogućuju stvaranje novih i popravljaju oštećenja na stanicama te tako neumorno čuvaju naš organizam.

Možda te zanima