Matični sok od aronije 1L
-35%
Loading...
Željezo

Bogat izvor željeza

Antioksidansi

Snažan antioksidans

Šećer

Smanjuje krvni šećer

Voće

100% voće

Zabrana uriniranja

Štiti od urinarnih infekcija

Mehanička preša

Dobiven hladnim prešanjem

Matični sok od aronije 1L

Matični sok od aronije sorte Nero dolazi iz Pitomače od naših suradnika, OPG-a Kalinik koji se bavi uzgojom aronije u prijelaznom eko razdoblju. Prijelazno eko razdoblje označava period kada se vrše ekstenzivna istraživanja ploda i tla kako bi se utvrdio eko status proizvoda. Proizvod u eko razdoblju održavan je jednako kao i eko proizvod, bez korištenja pesticida.

Matični sok aronije dobiven je hladnim prešanjem, ručno obranih plodova aronije. Svježe ubrani plodovi voze se direktno u pogon za preradu gdje se prvotno peru, a potom stavljaju u hladnu prešu koja istiskuje plod bez zagrijavanja. Dobiveni sok se ulijeva u pasterizator u kojem zagrijava na 70-80 stupnjeva na nekoliko sekundi kako bi zadržao trajnost i sve nutrijente pa se potom flašira u sterline boce. Za jedan litar soka od aronije, potrebno je 1.5 kilogram svježih bobica aronije.

Ljekovita svojstva aronije su nebrojena. Šarolik sastav vitamina i minerala smješta aroniju i njezin sok u sam vrh prirodnih, ljekovitih plodova i napitaka. Brojne studije su proučavale povezanost soka od aronije i dijabetesa te došle do zaključka kako ne povećava razinu šećera u krvi, već ju smanjuje te sprječava taloženje lošeg LDL kolesterola u krvi.  Konzumacija soka od aronije pomaže održavanju zdravlja urinarnog traka tako što smanjuje djelovanje štetnih bakterija uključujući Escherichiu coli. 

Osim što i poboljšava cirkulaciju i čuva krvne žile, liječi želučane i crijevne viroze te štiti od nastanka očne mrene, sok od aronije ima snažno antioksidativno djelovanje. Aronija je na testiranjima u usporedbi s 276 jestivih prehrambenih namirnica – broj 1 antioksidans.

Naruči više, plati manje

Količina
Cijena
do 5 boca

69.00 45.00 kn / 1L

6-11 boca

66.00 43.50 kn / 1L

12 ili više boca

63.00 42.00 kn / 1L

Očisti

Besplatna dostava za narudžbe iznad 299 kn!

Rok dostave unutar 2-5 radnih dana.

Naruči telefonski!

095 / 5844 – 981

Zašto trebaš konzumirati sok od aronije

Aronija i dijabetes - kako ta moćna superbiljka utječe na ovu čestu bolest

Hrana koju jedemo pretvara se u glukozu koju naš organizam koristi za energiju. Gušterača proizvodi inzulin, hormon koji regulira razinu šećera u krvi i to tako da omogućava ulazak šećera u stanice gdje se pretvara u energiju. Kad inzulina nema ili ga je nedovoljno, šećer ne može ući u stanice, ostaje u krvi i dolazi do povišene razine šećera u krvi i razvoja bolesti dijabetesa (šećerne bolesti). 

Aronija je jedan od najbogatijih izvora antocijana, spojeva odgovornih za pigment biljaka koji dokazano stimuliraju izlučivanje inzulina i smanjuje koncentraciju šećera u krvi. Ukupni sadržaj antocijana u aroniji je 1480 mg na 100 grama aronija bobica. Iz tog razloga uvođenje aronije, soka od aronije i ostalih njenih proizvoda može imati povoljan učinak kod dijabetičara, a rezultat je opće poboljšanje inzulinske rezistencije.

Dijabetes
Urinarna infekcija

Blagonaklono djelovanje aronije na urinarni sustav

Urinarne infekcije su druge po učestalosti u ljudskoj populaciji. Uzrokovane su jednom od mnogobrojnih bakterija, a najčešći uzročnik ije bakterija Escherichia coli koja uzrokuje preko 80% urinarnih infekcija. Simptomi uključuju čest osjećaj i/ili potrebu za mokrenjem, bol tijekom mokrenja i mutan urin. Za Uvin H čaj i brusnicu je općepoznato da umiruju smptome i liječe upalni proces no manje je poznato da je aronija čak do 10 puta učinkovitija u liječenju urinarnih tegoba zahvaljujući velikoj dozi kinične kiseline (kininska kiselina) u svom sastavu koja dokazano djeluje u borbi protiv štetnih bakterija urinarnog traka.

Aronija je snažan i moćan antioksidans

Bobice aronije imaju veću koncentraciju antioksidansa od bilo kojeg drugog voća na svijetu. Zašto je to toliko važno? Antioksidansi su, jednostavno rečeno,  molekule koje mogu spriječiti oksidaciju drugih molekula. Oksidacija nije dobra za ljudski organizam, a u njenim procesima glavnu ulogu ima kisik koji u povećanoj koncentraciji može djelovati toksično. Kisik, naime, ima svojstvo stvaranja slobodnih radikala koji štetno djeluju na organizam. 

Slobodni radikali, da bi preživjeli u organizmu, kradu dijelove stanica bjelančevinama, lipidima, ugljikohidratima koji su ključni za naše zdravlje. Stanice se tako oštećuju i s vremenom postaju potpuno nefunkcionalne, dolazi do pada imuniteta i organizam postaje plodno tlo za razne bolesti uključujući karcinome.

Antioksidansi djeluju tako da stabiliziraju slobodne radikale, onemogućuju stvaranje novih i popravljaju oštećenja na stanicama te tako neumorno čuvaju naš organizam.

Ispijanje soka

Možda te zanima