Loading...

Netretirani proizvod

Farmer

OPG proizvodnja

Hrvatska zastava

Domaći proizvod

Ekstra djevičansko maslinovo ulje
(5)

Ekstra djevičansko maslinovo ulje vrhunske kvalitete, laboratorijskom analizom ustanovljeno kategorijom “ekstra djevičansko” dolazi iz maslinika Južne Dalmacije. S područja brdovitog Slivna Ravnog pored Opuzena, dobito je hladnim prešanjem od autohtone dalmatinske sorte oblica.

Sadrži manje od 0.8 grama slobodnih masnih kiselina izraženih kao oleinska kiselina na 100 grama ulja. Hladno prešano ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno je pri temperaturi prerade nižoj od 27°C centrifugiranjem maslinovog tijesta.

Maslinovo ulje, posebice ovo najbolje kvalitete – ekstra djevičansko, zahvaljujući svom specifičnom sastavu masnih kiselina, za razliku od većine drugih često korištenih biljnih ulja, do točke dimljenja dolazi tek na 210 stupnjeva celzija.  Stoga je prikladno za pečenje, pirjanje, kuhanje, kao začin za lagane i svježe salate.

Pogodno kako za kulinarstvo, tako i za kozmetiku. Izrazito blagonaklono djeluje na kožu, nokte i kosu te se nerijetko koristi u pripravcima za sunčanje ili za njegu kože nakon izlaganja suncu.

Dokazano štiti HDL ili „dobar“ kolesterol, a smanjuje udio lošeg, LDL kolesterola.

Utvrđeno je kako masline sadrže značajne količine  molekula s  antioksidacijskim svojstvima koje posjeduju antikarcinogeno djelovanje.

Prikladno za trudnice i dojilje.

Potvrdan znak

100% sigurna kupovina

Očisti

Besplatna dostava za narudžbe iznad 299 kn!

Rok dostave unutar 2-5 radnih dana.

Naruči telefonski!

095 / 5844 – 981

Zašto baš naše maslinovo ulje

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko

Preša

Dobiveno hladnim prešanjem

Molekule

Snažan antioksidans

Žena uređuje kožu

Blagotvorno za kosu i kožu

Kolesterol

Snižava loš kolesterol

Zašto je konzumacija maslinovog ulja bitna?

Antikarcinogeno djelovanje antioksidacijskih svojstava maslinovog ulja

Studije pokazuju da  sve fenolne komponente prisutne u ekstra djevičanskom maslinovom ulju onemogućuju aktivnost karcinomnog gena. Naime, maslinovo ulje, posebice ono najkvalitetnije – ekstra djevičansko, obiluje antioksidansima.

Antioksidansi su, jednostavno rečeno,  molekule koje mogu spriječiti oksidaciju drugih molekula. Oksidacija nije dobra za ljudski organizam, a u njenim procesima glavnu ulogu ima kisik koji u povećanoj koncentraciji može djelovati toksično. Kisik, naime, ima svojstvo stvaranja slobodnih radikala koji štetno djeluju na organizam. 

Slobodni radikali, da bi preživjeli u organizmu, kradu dijelove stanica bjelančevinama, lipidima, ugljikohidratima koji su ključni za naše zdravlje. Stanice se tako oštećuju i s vremenom postaju potpuno nefunkcionalne, dolazi do pada imuniteta i organizam postaje plodno tlo za razne bolesti uključujući karcinome.

Antioksidansi djeluju tako da stabiliziraju slobodne radikale, onemogućuju stvaranje novih i popravljaju oštećenja na stanicama te tako neumorno čuvaju naš organizam. Glavni antioksidansi u maslinovom ulju su tokoferoli (vitamin E) i fenolni spojevi. Ovi su spojevi osobito učinkoviti u zaštiti od karcinoma dojke što objašnjava manju pojavu ove vrste karcinoma u mediteranskim zemljama gdje obilje maslinovog ulja čini sastavni dio svakodnevne prehrane.

Liječnica
Maslinovo ulje

Hladno prešano maslinovo ulje

Proces prešanja ulja sastoji se od mehaničkog istiskivanja ulja iz biljke. Prešanje može biti toplo i hladno. Toplo prešanje se odvija na temperaturama između 60 i 100°C i ovim se načinom dobije puno veći udjel ulja. U procesu hladnog prešanja ulja, masa zdrobljenih sjemenki ili plodova preša se na maksimalno 40-50 °C te se odmah kroz sito grubo filtrira. Intenzivnija su po okusu i dobiva ih se manje iz iste količine smjese nego toplo prešana ulja. 

Nakon prvog hladnog prešanja dobiva se ulje nativ i sadrži maksimalno 2% nezasićenih kiselina. Ako je taj postotak još niži, maksimalno 0,8%, govorimo o extra nativ ulju, koje je prirodno, dobiveno direktno iz biljke, te je najbolje kvalitete.

 Samo se hladnim prešanjem mogu dobiti ulja koja se klasificiraju kao ekstra djevičanska ili djevičanska te se podrazumijeva da se samo ovim postupkom mogu dobiti mirisna i ljekovita biljna ulja.

(5)

5 recenzija za Ekstra djevičansko maslinovo ulje

 1. Dubravka (Potvrđen vlasnik)

  Izuzetne je arome….okus i miris fantastični, već dugo nisam koristila tako dobro ulje…

 2. Ivo

  Probao sam mnoga ulja, od talijanskih, istarskih i dalmatinskih maslinara i moram priznati da je ovo ulje jedno od najboljih. Uz savršenu aromu i okus, veliki plus je i educirano osoblje koje me “kupilo” svojom ljubaznošću i stručnošću. Sve preporuke na proizvod!

 3. Ivona (Potvrđen vlasnik)

  Iskrene preporuke svim budućim kupcima koji žele uživati u aromi i ljekovitosti visokokvalitetnog maslinovog ulja!

 4. Antonio

  Iznenađujuće specifičnog okusa i mirisa. Definitivno preporučam. Ovakvih ulja nema po dućanima.

 5. Marko (Potvrđen vlasnik)

  Vrhunsko maslinovo ulje prijatne voćne i zelene arome. Preporuka za sve ljubitelje maslinovog ulja!

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Hranjiva vrijednost na 100g

Energija

Kalorije

884 kcal

Masti

Masti

100g

Proteini

0g

Ugljikohidrati

0g

Možda te zanima