Početna • O nama

O nama

Znaš li da godišnje bacimo 590 milijardi kilograma hrane koja bi mogla nahraniti 2 milijarde ljudi? Kada bi se Food Waste usporedio s najvećim državama svijeta bio bi treći najveći proizvođač CO2 na svijetu.

Gotovo 40% tog otpada dolazi od voća i povrća koje ne zadovoljava estetski standard trgovina.

Naš zadatak je smanjiti taj otpad tako što od ‘ružnog’ voća radimo ukusne Hladno prešane sokove i nutritivno bogate Wellness Shotove.

Do sada smo spasili više od 15 tona voća i povrća i neutralizirali više od 38 tona CO2. Do kraja 2022. godine želimo spasiti 20 tona voća i povrća i prijeći prag od 50 tona CO2.

"Ružne" jabuke
Spasili 15.400 / 20.000 kg voća i povrća 77%
Neutralizirali 38.500 / 50.000 kg CO2 77%

Food waste u voću i povrću

 

 

575 milijardi

dnevnih serviranja voća i povrća bacimo svake godine zbog estetskih standarda

1.43 bilijuna

metričnih tona CO2 je proizvedeno svake godine kao rezultat Food Wastea u voću i povrću

4%

globalne emisije CO2 rezultat je Food Wastea u voću i povrću

Mikronutrijenti u glavnoj ulozi

Zvjezdasta jabuka samo je jedan od primjera estetskih standarda zbog kojih se voće i povrće baca. Ovaj predivan primjerak nikada se neće pronaći na policama trgovina, ali će zbog svog nutritivnog sastava uvijek pronaći svoje mjesto u našim sokovima.

Ovakvi plodovi najčešće sadrže veći udio vitamina i minerala nego što je to slučaj kod voća i povrće koje možemo pronaći u trgovinama, jer se ne beru nezreli, ne dozrijevaju umjetnim putem i nisu tretirani raznim umjetnim sredstvima kako bi se produljio vijek trajanja. 

Naši proizvodi

 

Posjeti trgovinu